Viagra σε απευθείας σύνδεση στην Ελλάδα

Εξάνθημα Από Έρπητα Ζωστήρα

Ο έρπης ζωστήρας είναι επίσης γνωστός ως έρπητας ζωστήρας

Η ασθένεια προέρχεται από την επανενεργοποίηση του ίδιου συμβάλλοντος ιού που προκαλεί ανεμοβλογιά. Ο ιός varicella zoster είναι ο παράγοντας που ενεργοποιείται και είναι υπεύθυνος για την ευλογιά των ορνίθων και τον έρπητα ζωστήρα. Η ασθένεια αποτελεί παράδειγμα από οδυνηρές κυψέλες στην επιφάνεια του δέρματος. Ο έρπης ζωστήρας είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που προκαλεί πολύ σοβαρό πόνο που μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Πολύ σοβαρές ασθένειες που μπορεί να προέλθουν από έρπητα ζωστήρα είναι προβλήματα οφθαλμού που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, πνευμονία, προβλήματα ακοής, πρήξιμο στον εγκέφαλο και σε ακραίες περιπτώσεις θάνατος μπορεί να συμβεί.

Όταν ένα άτομο εκτίθεται για πρώτη φορά στον ιό της ανεμοβλογιάς, θα βιώσει την ασθένεια των κοτόπουλων

Όταν ο ιός επανενεργοποιηθεί, ο οποίος είναι συνήθως σε μεγαλύτερη ηλικία αργότερα στη ζωή, η ασθένεια μεταμορφώνεται σε έρπητα ζωστήρα. Ο έρπης ζωστήρας είναι πολύ πιο σοβαρός από αυτόν της ανεμοβλογιάς. Αυτό οφείλεται κυρίως στον ιό της ανεμευλογιάς ζωστήρα που παραμένει στο σώμα μόλις αποσαφηνιστούν τα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς. Ακόμα κι αν ένα άτομο είχε μια πολύ ήπια περίπτωση ανεμοβλογιάς ή δεν θυμάται να έχει τον ιό καθόλου, είναι ακόμα επιρρεπείς στην ανάπτυξη του έρπητα ζωστήρα αργότερα στη ζωή.

Τα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα

Τα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου και / ή μυρμήγκιασμα στις πληγείσες περιοχές όπου αναπτύσσονται οι φλύκταινες, συχνές πονοκεφάλους, περιστασιακά κουρασμένοι και ευαισθησία στα έντονα φώτα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται πριν από την πραγματική μορφή φυσαλίδων. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί μέχρι και αρκετές ημέρες πριν από την εμφάνιση του ιού στο σώμα. Η νόσος του έρπητα ζωστήρα συνήθως διαρκεί περίπου 10 έως 15 ημέρες. Η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί και ενδεχομένως να προληφθεί εάν παγιδευτεί τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα πριν αρχίσουν να σχηματίζονται οι φυσαλίδες. Ένα σαφές σημάδι ότι η ασθένεια είναι παρούσα είναι ότι κάνει ένα μοτίβο παρόμοιο με μια ζώνη ή λωρίδα στην πλευρά του σώματος ή του προσώπου. Οι κυψέλες που σχηματίζονται στην επιφάνεια του δέρματος γεμίζουν με πύον και έκρηξη που επιτρέπει στο δέρμα να κρούστα και να επουλωθεί λίγο αργότερα. Μερικές φορές η διαδικασία επούλωσης δεν είναι τόσο εύκολη. Περιστασιακά υπάρχουν περιπτώσεις όπου το εξάνθημα μολύνεται και προκαλεί το εξάνθημα να διαρκέσει περισσότερο. Για να βοηθήσει στη θεραπεία των μολυσμένων εξανθημάτων ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί αντιβιοτικά. Ακόμη και όταν οι κυψέλες θεραπεύονται και απομακρύνονται, μπορεί να υπάρχει πόνος στην περιοχή όπου ήταν οι φουσκάλες. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν πόσο καιρό ο πόνος διαρκεί μετά την επώαση των φυσαλίδων. Εάν ο πόνος επιμένει περισσότερο από τρεις μήνες, μπορεί να έχει αναπτυχθεί η μετα-ερπητική νευραλγία.

Ο έρπης ζωστήρας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου στους Έλληνες

Ένας στους τρεις Έλληνες που δεν έχουν ανοσοποιηθεί κατά του ιού της ευλογιάς των κοτόπουλων καταλήγουν να αναπτύσσουν τον έρπητα ζωστήρες αργότερα στη ζωή. Ο έρπης ζωστήρας επηρεάζει συνήθως τους ηλικιωμένους. Αν κάποιος είχε ανεμοβλογιά όταν ήταν νεότερος, υπάρχει υψηλός κίνδυνος να έχει έρπητα ζωστήρα σε μεγαλύτερη ηλικία. Το μεγαλύτερο άτομο είναι τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος να πάρετε την ασθένεια του έρπητα ζωστήρα. Ασθενείς που διακυβεύονται με ανοσοποιητικό σύστημα όλων των ηλικιών διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν έρπητα ζωστήρα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι εάν δεν είχατε ποτέ ανεμοβλογιά τότε είναι σχεδόν αδύνατο για ένα άτομο να αναπτύξει τον ιό του έρπητα ζωστήρα. Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί για την ανεμοβλογιά και έρχονται σε επαφή με κάποιον που έχει έρπητα ζωστήρα, δεν μπορούν να μολυνθούν από τη νόσο του έρπητα ζωστήρα. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που έχουν υπονομεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και οι άνθρωποι που είχαν καρκίνο πριν από την κάνναβη δεν είναι σε θέση να πάρουν τον εμβολιασμό της ευλογιάς των κοτόπουλων.

Ο έρπης ζωστήρας είναι πολύ λιγότερο μεταδοτικός από τον ιό της ευλογιάς των κοτόπουλων

Μεταξύ των Ελλήνων, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού ανεμευλογιάς ζωστήρα είναι πολύ χαμηλός εάν καλύπτεται σωστά το εξάνθημα. Όταν οι φυσαλίδες σκάσουν, το εξάνθημα δεν είναι πλέον μεταδοτικό για να είναι μολυσματικό. Η φροντίδα για έρπητα ζωστήρες είναι σημαντική όταν κάποιος δεν προσπαθεί να επηρεάσει άλλους ανθρώπους. Το εξάνθημα πρέπει να καλύπτεται, δεν πρέπει να αγγίζετε ή να γρατζουνίζετε το εξάνθημα και να πλένετε συχνά τα χέρια τους για να αποτρέψετε την πιθανή εξάπλωση του ιού σε άλλες επιφάνειες του δέρματος.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος Αλέξανδρος

Γιατρός από την Αθήνα. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

9 Σχόλια

  1. Είμαι τυχερός που ο εκπληκτικός μου σύζυγος έχει επίσης έρπητα. Μας επιτρέπει να είμαστε άνετοι ο ένας γύρω από τον άλλο και να μοιραζόμαστε όταν δεν θα είμαστε ενεργός σεξουαλικά. Φυσικά, ο πόνος εξακολουθεί να είναι αφόρητος με τα φτερά, και είμαι πολύ αμήχανος όταν εμφανίζονται κρύες πληγές στο στόμα μου. Κάνει την δουλειά και την επικοινωνία με τους άλλους τόσο επίπονη όσο και την αίσθηση της ίδιας της πληγή.

  2. Πιστεύεις ότι ο έρπης πάει μακριά; Δεν το κάνει. Μερικές φορές, επιτίθεται ξανά. Μερικές φορές, ο έρπης έχει την εκδίκησή του. Ο έρπης ζωστήρας δεν είναι τίποτα να γελάσει. Τι είναι ο έρπης ζωστήρας; μια φλεγμονή του δέρματος από την αναζωπύρωση του ιού. Δεν είναι ένα όμορφο θέαμα.

  3. Από τη μάθηση που είχα ο έρπης Zoster έχω αγωνιστεί με τη διάγνωση, αλλά μαθαίνω να ζήσω μαζί του. Είναι πολύ παρόμοια με τον έρπητα ζωστήρα, νομίζω – και είναι μια έντονη καψίματα όταν καίγεται.

  4. Διαγνώστηκα με τον έρπητα ζωστήρα πριν από 2 χρόνια. Το πρώτο σύμπτωμα ήταν η κακή ευθυγράμμιση του προσώπου μου. Ήμουν πολύ λυπημένος και καταθλιπτικός αλλά με θεραπεύτηκα με το σωστό φάρμακο και με μια πολύ φυσική θεραπεία. Σήμερα το πρόσωπό μου δεν επέστρεψε τις κινήσεις του 100%, αλλά είναι πολύ καλύτερα.

  5. Είχα έρπητα Zoster, επίσης γνωστή ως έρπητα ζωστήρα, αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια εξαιρετικά οδυνηρή και φαγούρα κατάσταση που προκαλεί ένα άσχημο εξάνθημα, και δεν μπορείτε να πάρετε άνετα μέχρι να καθαρίσει. Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να θεραπευτεί και οι γιατροί δεν βοηθούν πολύ με αυτή την πάθηση. Οι φυσικές θεραπείες είναι πιο αξιόπιστες από την ιατρική για αυτό.

  6. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν από 4 χρόνια, όταν ήμουν 52. Ήταν ξαφνική και με άφησε να αισθάνομαι πολύ μόνος. Περίπου πριν από ένα χρόνο συναντήθηκα με έναν όμορφο άνδρα στην εκκλησία μου για την οποία άρχισα να φροντίζω. Σύντομα τον προσκαλούσα για brunch μετά την εκκλησία. Περίπου 2 μήνες από τότε που άρχισε να με επισκέπτεται πλησιάζαμε. Cuddles. Σας φιλώ. Μηνύματα. Κρατώντας τα χέρια. Έπιασα τον έρπητα ζωστήρα και μου είπε ότι δεν ήξερε τι ήταν ή πώς το είχε πάρει ή ότι νόμιζε ότι ήταν μεταδοτική. Ζήτησα βοήθεια από τον γιατρό μου και ήταν σε θέση να πάρει θεραπεία μαζί μου. Όλοι μας έχουμε ξεκαθαρίσει τώρα.

  7. Ο έρπης ζωστήρας ή έρπητα ζωστήρα είναι μια κοινή ιογενής λοίμωξη των νεύρων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ένα οδυνηρό εξάνθημα από μικρές φλύκταινες σε μια λωρίδα δέρματος οπουδήποτε στο σώμα. Ακόμη και μετά την εξάντληση, ο πόνος μπορεί να συνεχιστεί για μήνες. Τι προκαλεί τον έρπητα ζωστήρα; Ο έρπης ζωστήρας προκαλείται από την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς. Μετά από ένα άτομο είχε ανεμευλογιά, ο ιός βρίσκεται αδρανής σε ορισμένα νεύρα για πολλά χρόνια. Ο έρπης ζωστήρας είναι κοινός; Ο έρπης ζωστήρας είναι πιο συχνός σε άτομα με υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Είναι αρκετά σπάνιο στα παιδιά και τα συμπτώματα είναι ήπια συγκρινόμενα με αυτά που μπορεί να βιώσει ένας ενήλικας. Τα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο από τον έρπητα ζωστήρα είναι εκείνα που έπασχαν από ευλογιά κατά το πρώτο έτος της ζωής τους ή των οποίων οι μητέρες είχαν ανεμοβλογιά πολύ αργά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ποια είναι τα συμπτώματα του έρπητα ζωστήρα; Το εξάνθημα που σχετίζεται με τον έρπητα ζωστήρα εμφανίζεται συχνότερα στον κορμό και τους γλουτούς. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα χέρια, στα πόδια ή στο πρόσωπο. Ενώ τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν από παιδί σε παιδί, τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν: υπερευαισθησία στο δέρμα στην περιοχή όπου ο έρπης ζωστήρας εμφανίζεται ήπιος εξάνθημα, ο οποίος εμφανίζεται μετά από πέντε ημέρες και αρχικά μοιάζει με μικρά, κόκκινα σημεία που μετατρέπονται σε κυψέλες φλυκταινών, και ξηρό, αφήνοντας συχνά μικρές, σπασμένες ουλές εξάνθημα εξαφανίζεται σε μία έως δύο εβδομάδες εξάνθημα είναι συνήθως εντοπισμένη σε μια πλευρά του σώματος "

  8. Ο έρπης ζωστήρας ήταν μια τέτοια ενοχλητική λοίμωξη να έχει. Με κάνει να νιώθω βρώμικο και δεν είναι πολύ όμορφο να το κοιτάζω. Είμαι πάντα συνειδητός γι 'αυτό και αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι πάντα παρατηρούν αυτό το εξάνθημα και κοιτάζοντας. Εκτός από το πόσο κακή φαίνεται, είναι επίσης πολύ οδυνηρό. Έχω λάβει θεραπεία για αυτό αλλά ξέρω ότι δεν μπορεί ποτέ να θεραπευτεί πλήρως.

  9. Έχω ασχοληθεί με τον έρπητα Zoster για περίπου 2 χρόνια όχι. Έρχεται και πηγαίνει και δεν μπορώ να πω τι προκαλεί την εμφάνιση. Είμαι πολύ αυτοσυγκρασιακός με αυτό και πάντα το κρύβω με επιπλέον στρώματα.

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *