Viagra σε απευθείας σύνδεση στην Ελλάδα

Έρπητα Ζωστήρα Έναντι Του Έρπητα

Τι είναι ο έρπης ζωστήρας και πώς θεραπεύεται

Ο έρπης ζωστήρας είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια που είναι κοινή σε όλο τον κόσμο. Εάν δεν έχετε ακούσει για τον έρπητα ζωστήρα, τότε ίσως έχετε ακούσει για το εναλλακτικό του όνομα, έρπητα ζωστήρα. Ίσως αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο έρπης ζωστήρας και η απλή απάντηση σε αυτό είναι μια κοινή ιογενής λοίμωξη. Ο έρπης ζωστήρας είναι ένας ιός που μολύνει τα νεύρα και δημιουργεί ένα οδυνηρό εξάνθημα από μικρές φουσκάλες. Αυτό το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. ακόμα και μετά την επούλωση του εξανθήματος, ο πόνος μπορεί να παραμείνει και να παραμείνει για μήνες. Δεν είναι κάτι που θέλετε να πάρετε έτσι θα μιλήσουμε για μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τον έρπητα ζωστήρα.

Ερπης

Ο έρπης ζωστήρας, επίσης γνωστός ως έρπητας ζωστήρας, είναι μια κοινή ιογενής λοίμωξη που μπορεί να επηρεάσει όλους από τους νέους μέχρι τους παλαιούς. Ένα ενδιαφέρον γεγονός για τον έρπητα ζωστήρα είναι ότι οι άνθρωποι που είχαν γεράκια κοτόπουλου έχουν στην πραγματικότητα έρπητα ζωστήρα. Ακόμη και αν δεν έχουν εξωτερικά συμπτώματα, ο έρπης ζωστήρας παραμένει αδρανής και ενεργοποιείται όταν ο ιός της ανεμοβλογιάς επανενεργοποιείται επίσης. Άτομα με ανοσοποιητικό σύστημα που αγωνίζονται θα έχουμε σκληρό χρόνο με τον έρπητα ζωστήρα. Τα παιδιά που έχουν προκαλέσει ανεμευλογιά πριν από την ηλικία ενός είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνα από έρπητα ζωστήρα. Μερικές φορές τα παιδιά μπορούν επίσης να επηρεαστούν σε πολύ νεαρή ηλικία εάν οι μητέρες τους έπασχαν από ανεμοβλογιά κατά τη διάρκεια του μεταγενέστερου σταδίου της εγκυμοσύνης τους.

Ο έρπης ζωστήρας είναι παγκόσμιος

Ο έρπης ζωστήρας είναι σχετικά κοινός και δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο τμήμα του σφαγιού. Αν και ο έρπης ζωστήρας είναι πιο κοινός σε ορισμένες περιοχές από άλλες. Οι περιφέρειες όπου δεν υπάρχουν καλές υποδομές, τρεχούμενο νερό και Υγειονομική περίθαλψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από έρπητα ζωστήρα και ανεμοβλογιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν αν είχαν ανεμευλογιά ή όχι λόγω της φύσης της ασθένειας. Ο λόγος που ξεχωρίζει ανάμεσα στις αναμνήσεις των περισσότερων ανθρώπων, ακόμη και αν συνέβη σε νεαρή ηλικία, είναι ότι η ανεμοβλογιά δημιουργεί πολύ μικρές κόκκινες βράζει σε όλο το σώμα. Αυτές οι μικρές κόκκινες κουκίδες γίνονται φαγούρα και είναι ενοχλητικές και δεν υπάρχει τρόπος να τους κρύψετε. Εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, τα χέρια και τα χέρια.

Υπερευαισθησία

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε έρπητα ζωστήρα εδώ είναι μερικά από τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε. Εάν υποφέρετε από υπερευαισθησία του δέρματος, μπορεί να έχετε έρπητα ζωστήρα. Εάν έχετε ένα εξάνθημα που δεν πάει μακριά μετά από 5 ημέρες και έχει μικρές κουκίδες είναι επίσης πιθανό να έχετε έρπητα ζωστήρα. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις οι κυψέλες μπορούν να γίνουν κίτρινες και συχνά αφήνουν μικρές ουλές. Εάν αντιμετωπιστούν σωστά τα εξανθήματα του έρπητα ζωστήρα μπορεί να απομακρυνθούν σε μόλις επτά ημέρες. Ένα άλλο ιστορικό σημάδι του έρπητα ζωστήρα σε αντίθεση με έναν άλλο τύπο εξανθήματος είναι ότι ο έρπης ζωστήρας περιορίζεται συνήθως σε μία πλευρά του σώματος. Βεβαιωθείτε ότι συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι ότι αξίζει διπλό έλεγχο μόνο για να είστε ασφαλείς.

Πώς αντιμετωπίζεται

Δεδομένου ότι τα παιδιά μπορούν επίσης ως έρπης ζωστήρας, είναι σημαντικό να είναι επιφυλακτικοί και να λάβουν προφυλάξεις ώστε να μην εξαπλωθεί. Αν το κάνετε μπορείτε να παρακολουθήσετε τον έρπητα ζωστήρα εδώ είναι αυτό που μπορείτε να περιμένετε όταν πρόκειται για θεραπεία. Ο έρπης ζωστήρας αντιμετωπίζεται ευρέως με φάρμακα από του στόματος. Αυτό το από του στόματος φάρμακο ονομάζεται acyclovir. Μπορείτε ακόμη και να θεραπεύσετε τον έρπητα ζωστήρα σας στο σπίτι μόλις πάρετε το φάρμακο. Πρέπει να εφαρμόζεται γενναιόδωρα στην πληγείσα περιοχή αρκετές φορές την ημέρα. Όταν είστε στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι δεν ξέρετε το εξάνθημα και το χειροτερεύετε. Το ξύσιμο μου αισθάνεται καλά για βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα θα κάνει το εξάνθημα χειρότερο και ίσως ακόμη και να αφήσει σημάδια.

Βελτίωση του πόνου

Ένας άλλος τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον έρπητα ζωστήρα είναι η τοποθέτηση ενός υγρού σαπουνιού πάνω από τις φουσκάλες για 15 έως 20 λεπτά την ημέρα κάθε φορά που γίνεται οδυνηρό. Το υγρό πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει στην απαλότητα και την ενυδάτωση των ξηρών και προσβεβλημένων περιοχών όπου οι φουσκάλες προσπαθούν να σχηματίσουν. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι πλένετε τακτικά την περιοχή με καθαρό νερό και ήπιο απολυμαντικό σαπούνι. Όσο κάνετε αυτά τα πράγματα, ο έρπης ζωστήρας πρέπει να απομακρυνθεί μεταξύ 7 και 14 ημερών.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος Αλέξανδρος

Γιατρός από την Αθήνα. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

8 Σχόλια

  1. για τα τελευταία επτά χρόνια έχω μάχη με τον έρπητα ζωστήρα, οι μεγάλες προκλήσεις που είχα ήταν το στίγμα των ανθρώπων που με κοίταζαν με πολύ περίεργο τρόπο. είχα τον έρπητα ζωστήρα απλωμένο στο χέρι και το πρόσωπό μου έτσι κάθε φορά που οι άνθρωποι βλέπουν το πρόσωπό μου τείνουν να μου δίνουν ένα αηδιαστικό βλέμμα, φορούσα μακρύ μανίκι σχεδόν όλη την ώρα ακόμα και όταν ο καιρός ήταν ζεστός.

  2. Από το 2012 είχα έρπητα ζωστήρα. Είμαι πρεσβύτερος στη γυναίκα μου περίπου 15 χρόνια. Είναι πολύ όμορφη & σέξι και γλυκό πρόσωπο. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να της δώσω τη σεξουαλική ικανοποίηση που χρειάζεται.

  3. Έχω αποσυρθεί από την εργασία. Είχα ανεμευλογιά ως παιδί. Είναι μόνο εγώ και η γυναίκα μου στο σπίτι και κατά τη διάρκεια των διακοπών το πίσω μέρος του κεφαλιού μου άρχισε να γίνεται φαγούρα. Νόμιζα ότι ήταν εξώθημα μου. Στη συνέχεια, τα postules εμφανίστηκαν στο πίσω μέρος του λαιμού μου και άρχισαν να πίνουν. Ήταν εξαιρετικά οδυνηρό. Ήταν γύρω από το λαιμό μου και μέχρι και στο αυτί μου. Η ακοή μου πήγε σε αυτό το αυτί και φοβόμουν ότι θα χάσω την ακοή μου. Πήγα στο γιατρό και μου έδωσαν κάποιο φάρμακο, αλλά μου είπε να μείνω σπίτι. Ήμουν μεταδοτική για δέκα ολόκληρες ημέρες.

  4. Είμαι από τη φύση πολύ ντροπαλός για το σώμα μου. Έχω φοβισμένο το σώμα για πολλά χρόνια στο αποδυτήριο των ανδρών λόγω των δερματικών βλαβών που εμφανίζονται στον κορμό μου που προκαλείται από τον έρπητα ζωστήρα. Φανταστείτε πόσο αμήχανος είμαι όταν πρόκειται να αποσυμπιέσω με την αληθινή αγάπη μου – πήρε πολύ θάρρος να συζητήσουμε τελικά τα μάτια μου και τις φλεγμονώδεις βλάβες μαζί της.

  5. Είχα τον έρπητα ζωστήρα μία φορά. Ξεκίνησε στην αριστερή μου πλευρά ως ένα έμπλαστρο με μέγεθος ενός τέταρτου καρυδιού, ο πόνος ήταν το μέγεθος του βουνού. Πήγα στο γιατρό και συνταγογραφήθηκαν φάρμακα για αυτό. Βοήθησε, αλλά χρειάστηκε πραγματικά περίπου 6 εβδομάδες για να υποχωρήσει ο πόνος. Είπα στον γιατρό μου ότι ήταν ο απόλυτος χειρότερος πόνος που ένιωθα ποτέ. Νομίζω ότι σε ό, τι αφορά το ίδιο το εξάνθημα, η τοποθέτηση ενός παγοποιητή σε αυτό βοήθησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν πρέπει να είστε σε θέση να το πετύχετε αυτό αλλά μια φορά και ελπίζω ότι είναι αλήθεια!

  6. Ελπίζω να μην πάρω ποτέ τον έρπητα Zoster, αλλά ως παιδί είχα ανεμοβλογιά. Μιλάς για πόνο και έντονη καύση, αυτό θα σου το δώσει. Ακόμη και μήνες αργότερα, εξακολουθώ να έχω τις αστραπιαίες πινελιές του πόνου πέρα από το πλευρό μου, όπου η έκρηξη έγινε για πρώτη φορά. Ευτυχώς ο γιατρός μου βρίσκεται δίπλα μου από το ξεκίνημα και αισθάνθηκα καλύτερα κάθε μέρα.

  7. Ήμουν πολύ νέος όταν έζησα τον έρπητα ζωστήρα. Όντας στις αρχές της δεκαετίας του 20 καθυστερημένη θεραπεία επειδή αυτή η ασθένεια εμφανίζεται ως επί το πλείστον μόνο ενήλικες ηλικίας 40+, αλλά συμβαίνει και στους νεότερους ανθρώπους. Οι φουσκάλες μου σχηματίστηκαν στην οροφή του στόματός μου, που είναι επίσης άτυπη. Ο πόνος ήταν αφόρητος, αλλά ευτυχώς λίγες ημέρες φαρμάκων κατάφεραν να τον ελέγξουν.

  8. Έχω ασχοληθεί με τον έρπητα ζωστήρα για τα τελευταία 5 χρόνια αλλά ο τελευταίος μήνας ήταν η πρώτη φορά που πήρα την πρωτοβουλία και μίλησα στο γιατρό μου για το τι θα μπορούσε να γίνει. Την επεξεργαζόμαστε αυτήν την περίοδο και τα δάχτυλά μου έχουν περάσει. Ξέρω ότι μπορώ να νικήσω αυτό το πράγμα.

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *