Viagra σε απευθείας σύνδεση στην Ελλάδα

Νέο εμβόλιο για τα ζωστήρα

Έρπης Ζώστερ: Η σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια

Ο έρπης Ζώστερ, επίσης γνωστός ως έρπητας ζωστήρας, είναι μια ιογενής ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει ακραίο και χρόνιο νευρικό πόνο. Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη αυτής της νόσου είναι ο απόλυτος εμβολιασμός. Η ασθένεια προκαλείται συχνά από την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, ο έρπητας ζωστήρας μπορεί να οδηγήσει σε τύψεις όπως τύφλωση ή άλλα σοβαρά προβλήματα οφθαλμού, πνευμονία, προβλήματα ακοής, πρήξιμο του εγκεφάλου και σε ακραίες, σοβαρές περιπτώσεις, ίσως ακόμη και θάνατο.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, πονοκεφάλους και αίσθημα καύσου που ακολουθείται από εξάνθημα στην περιοχή αυτή. Ο καυστικός πόνος που προκαλείται από εξάνθημα από έρπητα ζωστήρα συνήθως διαρκεί έως και τρεις μήνες ή κάπου σε αυτό το εύρος. Στην Ελλάδα, ο έρπητας ζωστήρας έχει αποδειχθεί τόσο θανατηφόρος όσο και σε οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα. Στην πραγματικότητα, το 2016 εισήχθησαν 2.677 άτομα στα νοσοκομεία για έρπητα ζωστήρα στο έθνος. Το ποσοστό των ατόμων που γίνονται δεκτά αυξάνεται καθώς αυξάνεται η ηλικία και το ποσοστό των βότσαλα είναι συχνότερο σε άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών.

Έρπης Ζώστερ στην Ελλάδα

Τα έρπητα ζωστήρα έχουν αποδειχθεί πολύ θανατηφόρα, παρόλο που οι εμβολιασμοί είναι ελεύθεροι για πολίτες άνω των 70 ετών στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, στο έθνος μεταξύ 1997 και 2016, 438 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της ασθένειας, 365 από τους οποίους ήταν άνω των 80 ετών. Ενώ ο εμβολιασμός θεωρείται συχνά η καλύτερη μέθοδος για την πρόληψη του έρπητα ζωστήρα στους ηλικιωμένους, η χρήση ο εμβολιασμός για τη νόσο είναι σχετικά βραχύβιος, συνεπώς σημαίνει ότι οι επιδράσεις του εμβολιασμού και τα δεδομένα για το θέμα δεν μπορούν να διατυπωθούν και να αναφερθούν θετικά. Ένα άλλο επικίνδυνο γεγονός που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι τα έρπητα έρχονται πολύ θύματα σε όσους έχουν ανοσοκατασταθεί, ειδικά εκείνοι που έχουν ασθένειες που τους οδηγούν να έχουν ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσουν την ασθένεια καθώς και άλλους που έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα .

Οι Έλληνες γνωρίζουν

Ο έρπητας ζωστήρας είναι ακόμα εξαιρετικά παρών στην Ελλάδα και ένας στους τρεις ανθρώπους θα αναπτύξει την ασθένεια στη διάρκεια της ζωής τους. Ενώ τα έρπητα ζωστήρα κυρίως λεία σε εκείνους που είναι πάνω από την ηλικία των 80, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνοι που είναι νεότεροι δεν είναι σε κίνδυνο. Η κυβέρνηση δεν χρεώνει άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών για το εμβόλιο έρπητα ζωστήρα, καθώς οι άνθρωποι αυτοί συχνά θεωρούνται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και για την ασθένεια. Ενώ άτομα ηλικίας κάτω των 70 ετών λαμβάνουν μόνο την ασθένεια σε σπάνια περιστατικά, οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να χρεώνονται για να πάρουν τον εμβολιασμό. Μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, όπως ο έρπητας ζωστήρας, δεν παίζει τίποτα, και χωρίς να εμβολιαστεί, ο καθένας άνω των 50 ετών κινδυνεύει να αναπτύξει τη μερικές φορές θανατηφόρα ασθένεια.

Θεραπεία του έρπητα ζωστήρα

Ο έρπης Zoster έχει ένα υψηλό επίπεδο αναποτελεσματικότητας, που σημαίνει ότι οδηγεί σε λοίμωξη σε υψηλό ποσοστό σε σύγκριση με άλλες ασθένειες, καθιστώντας το ακόμη πιο θανατηφόρο. Η κυτταρική ανοσία μειώνεται καθώς οι άνθρωποι γερνούν και γι 'αυτό η ασθένεια φαίνεται να είναι τόσο διαδεδομένη στους ηλικιωμένους. Η ασθένεια είναι συχνά τόσο διαδεδομένη στους ηλικιωμένους, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι είχαν προηγουμένως τον ιό της ανεμοβλογιάς, ο οποίος δεν είχε εμβολιασμό μέχρι και μετά την ηλικία των ηλικιωμένων. Ένας ενδιαφέροντος παράγοντας όταν πρόκειται για έρπητα ζωστήρα είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις στις μελέτες ότι κληρονομούνται σε οικογένειες όπως οι περισσότερες άλλες ασθένειες. Στην πραγματικότητα, τα έρπητα ζωστήρα είναι κυρίως αποτέλεσμα ψυχολογικού στρες και ανοσοκαταστολής. Τα άτομα με έναν ή και τους δύο αυτούς παράγοντες άγχους θέτουν τον εαυτό τους σε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν την ασθένεια, ειδικά όταν φτάσουν την ηλικία των 70 ετών όταν ο έρπητας ζωστήρας γίνεται εκθετικά υψηλότερη απειλή, η οποία μπορεί συχνά να είναι απειλητική για τη ζωή.

Μπορεί ο έρπης Zoster να θεραπευτεί

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πούμε από τώρα εάν μπορεί να υπάρξει θεραπεία για την ασθένεια, καθώς οι εμβολιασμοί δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί ότι είναι επιτυχείς ακόμη. Χρειάζεται χρόνος για τους επιστήμονες να είναι σε θέση να καταλάβουν εάν οι εμβολιασμοί είναι επιτυχείς, αλλά μέχρι στιγμής ο ιός του έρπητα ζωστήρα δεν φαίνεται να φύγει σύντομα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να συνεχίσει να αντιμετωπίζει αυτή την απειλή για τους πολίτες της για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο έρπης ζόστερ είναι μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι πολίτες του έθνους και με την παροχή πρόσβασης σε εμβολιασμούς και υψηλής ποιότητας γιατρούς, η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορούν να κάνουν για να αποτρέψουν τον ιό στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος Αλέξανδρος

Γιατρός από την Αθήνα. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

7 Σχόλια

  1. Ο έρπης ζωστήρας μου έχει γκρίνια τους τελευταίους μήνες. Ο πόνος είναι εξωπραγματικός κατά καιρούς, όπως ένα ζεστό πόκερ με μια ωμοειδές άκρη που σκαλίζει ένα μονοπάτι στα νεύρα στο στήθος μου. Ακούσαμε γι 'αυτό από την εποχή που έχω κοτόπουλο ως παιδί, αλλά πάντα φανταζόμουν ότι θα ήμουν ένας από τους τυχερούς για να μην πάρω αυτή την ασθένεια. Εκανα λάθος. Όταν χτύπησε, χτύπησε με αγριότητα και έντονο, καίγοντας πόνο. Οι φουσκάλες και το εξάνθημα ήρθαν στη συνέχεια, αφήνοντας μου να πονάω για ανακούφιση από τα χάπια πόνου όπως η τυλενόλη, και προσπαθώντας να πάρω δροσερά λουτρά για να πάρω την αίσθηση του καυτού πόνου από το δέρμα μου.

  2. Ο έρπης Zoster ο οποίος είναι κοινώς γνωστός ως έρπητας ζωστήρας είναι μια κοινή ιογενής λοίμωξη των νεύρων. Συνήθως οδηγεί σε ένα οδυνηρό εξάνθημα που μπορεί να οδηγήσει σε κακή κνησμό και άλλες ανησυχίες δέρματος. Συνήθως ο έρπης ζωστήρας με εμβόλιο που συνήθως χορηγείται σε έναν ασθενή από ιατρό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το εξάνθημα θα διαρκέσει μερικές ημέρες, αλλά για τις κακές περιπτώσεις μπορεί να επιλυθεί το πολύ δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσελκύουν τον ιό έχουν ένα ανοσοποιητικό σύστημα εβδομάδας, το οποίο επιτρέπει στον ιό να εξαπλωθεί εύκολα μεταξύ του σώματος. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι άνω των 50 ετών, υπό πολύ στρες, έχουν υποστεί κάποιο φυσικό τραύμα στη ζωή τους ή παίρνουν στεροειδή ή άλλα φάρμακα που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

  3. Έχω ασχοληθεί με τον ιό του έρπητα ζωστήρα για δύο χρόνια, έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές θεραπείες για να έχει μια ευχάριστη και ειρηνική ζωή.

  4. Έχω ασχοληθεί με τον έρπητα ζωστήρα για πολλά χρόνια. Έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην καθημερινή μου ζωή και έπρεπε να κάνω πολλές προσαρμογές στην κανονική μου ζωή.

  5. Είχα πάντα επεισόδια έρπητα από τότε που ήμουν παιδί. Μεγαλώνοντας την ηλικία Έχω μάθει πώς να το κρατήσω ελεγχόμενο, πρώτα απ 'όλα, δεν χρειάζεται να ξύνεις όταν είναι φαγούρα! Στη συνέχεια, εφαρμόστε φαρμακευτική αλοιφή είναι πραγματικά χρήσιμη.

  6. Έχω ασχοληθεί με τον έρπητα ζωστήρα μακριά και για πολλά χρόνια. Τελικά πήγα σε έναν γιατρό που πήρε το πρόβλημά μου και έλυσε το θέμα για πάντα. Θα ήθελα να έχω πάει για βοήθεια πολύ νωρίτερα. Τώρα είμαι πολύ πιο ατομικό άτομο.

  7. Από τότε που ο γιατρός μου με διάγνωση με τον έρπητα ζωστήρα ή τον έρπητα ζωστήρα, ζούσα στον πόνο εξαιτίας της αδιαθεσίας των εξανθημάτων που προκλήθηκαν από την ασθένεια. Σε άλλους τομείς, είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να συνεχίσω με καθημερινές εργασίες ή ακόμα και να ασκώ απλές δραστηριότητες …

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *