Viagra σε απευθείας σύνδεση στην Ελλάδα

Εξάνθημα

Ο έρπης ζωστήρας , επίσης γνωστός ως φωτιά του Αγίου Αντωνίου, είναι η μόλυνση από τον ιό της ανεμευλογιάς ζωστήρα (VZV) ενός ή περισσοτέρων νεύρων. Η λοίμωξη σχετίζεται συνήθως με ένα επώδυνο εξάνθημα το οποίο, αν και μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος εμφανίζεται συχνότερα στη μία πλευρά του στήθους ή της κοιλιάς.
Ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του ιού του έρπητα και είναι το ίδιο που προκαλεί ανεμοβλογιά στα παιδιά. Ο ιός, στην πραγματικότητα, αφού προκάλεσε ανεμευλογιά, παραμένει ανενεργός στον νευρικό ιστό και μετά ξυπνά, μετά από πολλά χρόνια, με τη μορφή φωτιάς του Αγίου Αντωνίου.
Αν και δεν είναι επικίνδυνο για τη ζωή, ο έρπης ζωστήρας γνωστός και ως έρπητα ζωστήρα μπορεί να είναι πολύ επώδυνος. Ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του.
Μερικές απλές θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση από τον κνησμό και τον πόνο:

 • φορέστε χαλαρά ρούχα
 • κάντε ένα φρέσκο μπάνιο
 • χρησιμοποιήστε φρέσκες κομπρέσες
 • διατηρήστε την έκρηξη καθαρή και στεγνή.

Το άτομο που πάσχει από έρπητα ζωστήρα είναι μεταδοτικό έως ότου στεγνώσει η τελευταία κυψέλη. Η μετάδοση του ιού σε άλλους. Επομένως, μπορεί να μειωθεί αποφεύγοντας να μοιράζεστε ρούχα ή πετσέτες ή να κολυμπάτε ή να έρθετε σε επαφή με σπορ.

Εμβολιασμοί

Ο εμβολιασμός του έρπητα ζωστήρα είναι διαθέσιμος εδώ και αρκετά χρόνια
Είναι ένα ζωντανό εξασθενημένο εμβόλιο, ικανό να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση κατά του ιού και. Επομένως, για να αποφευχθεί η επανενεργοποίησή του ή να μειωθεί η πορεία και η σοβαρότητα των εκδηλώσεων. Το εμβόλιο χορηγείται υποδορίως ή ενδομυϊκά σε μία μόνο δόση.
Έχει αποτελεσματικότητα 70% που τείνει να μειώνεται με την ηλικία. Ωστόσο, μειώνει σημαντικά τις περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα,
περιπτώσεις μετα-ερπητικής νευραλγίας (κύρια επιπλοκή),
πόνος και σοβαρότητα των διαταραχών.
Ο έρπητας ζωστήρας μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές, ειδικά σε ηλικιωμένους ή με το εξασθενημένο αμυντικό σύστημα του σώματος (ανοσοποιητικό σύστημα)
Η επανενεργοποίηση του ιού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα), παράλυση του προσώπου ή προβλήματα όρασης, ακοής ή ισορροπίας. Οι κύριες επιπλοκές είναι:

Μετα-ερπητική νευραλγία

Είναι η πιο κοινή επιπλοκή και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο στο προσβεβλημένο νεύρο (νευραλγία) και έντονο κνησμό που επιμένει ακόμη και μετά την εξαφάνιση των κυστιδίων. Συνήθως θεραπεύεται μετά από περίπου 3-6 μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει χρόνια ή μπορεί να γίνει μόνιμο. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε άτομα άνω των 50 ετών μπορεί να αναπτύξει μετα-ερπητική νευραλγία ως αποτέλεσμα έρπητα ζωστήρα.
Σύνδρομο Ramsay Hunt (Herpes zoster oticus)
Εμφανίζεται όταν η επανενεργοποίηση του ιού επηρεάζει το νεύρο του προσώπου, κοντά στο αυτί. Εκτός από το επώδυνο εξάνθημα, το σύνδρομο Ramsay Hunt, εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει παράλυση του προσώπου και απώλεια ακοής στο προσβεβλημένο αυτί.
Λοίμωξη και απώλεια όρασης (οφθαλμική έρπης ζωστήρας)
Η επανενεργοποίηση του ιού στο επίπεδο του πρώτου κλάδου (κλάδος) του τριδύμου νεύρου, το οποίο ελέγχει την ευαισθησία του ματιού και του άνω μέρους του προσώπου, προκαλεί οφθαλμικό έρπητα ζωστήρα. Τα προσβεβλημένα άτομα μπορεί να αναπτύξουν έλκη και μόνιμες ουλές στην επιφάνεια του ματιού (κερατοειδής), φλεγμονή του οπτικού νεύρου, γλαύκωμα, υψηλή πίεση μέσα στο μάτι. Εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης. Εάν υπάρχει υποψία παρουσίας οφθαλμικών έρπητα ζωστήρα, θα πρέπει να συνταγογραφηθεί το συντομότερο δυνατόν γενική (συστημική) αντιική θεραπεία.

Τα έρπητα ζωστήρα εμφανίζονται συνήθως στη μία πλευρά του σώματος. Το στήθος και η κοιλιά είναι οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο, αλλά οποιοδήποτε μέρος μπορεί να επηρεαστεί, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου και των ματιών. Ένα επεισόδιο έρπητα ζωστήρα διαρκεί γενικά δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Η κύρια διαταραχή (σύμπτωμα) είναι ο πόνος, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ έντονος, ακολουθούμενος από την εμφάνιση φαγούρων κυστιδίων γεμάτων υγρών, παρόμοια με εκείνη της κιρσοκήλης (εξάνθημα).
Κατά την πρώτη εβδομάδα, ενδέχεται να εμφανιστούν νέες κυψέλες οι οποίες στη συνέχεια γίνονται κιτρινωπές, ισιώνονται και στεγνώνουν. Οι κρούστες που σχηματίζουν μπορούν να αφήσουν μια μικρή ουλή και απώλεια χρώματος στο δέρμα.
Σε μερικούς ανθρώπους ο έρπης ζωστήρας μπορεί να εκδηλωθεί με έντονο πόνο χωρίς εξάνθημα. Σε άλλες, λίγες ημέρες πριν από την εμφάνιση φουσκάλων (συμπτώματα) που περιλαμβάνουν:
πόνος, κάψιμο, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα ενός μέρους του σώματος
ευαισθησία στην αφή και το φως, κνησμός, πυρετός, πονοκέφαλος, κόπωση.
Αν και δεν είναι σοβαρή ασθένεια, εάν υποψιάζεστε ότι έχετε έρπητα ζωστήρα, συνιστάται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, επειδή η γρήγορη έναρξη της θεραπείας βοηθά στη μείωση της σοβαρότητας των διαταραχών και του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος Αλέξανδρος

Γιατρός από την Αθήνα. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

8 Σχόλια

 1. Η μαμά μου είχε έρπητα ζωστήρα πριν και όταν με είχε γεννηθεί μαζί του και έπρεπε να πάρω φάρμακα, όταν ήμουν στο κολέγιο, οι άνθρωποι έμοιαζαν σαν να ήταν παράσιτο, αλλά όταν συναντήθηκα με ένα όμορφο κορίτσι που με δέχτηκε πώς ήμουν εγώ ήταν το πιο ευτυχισμένο άτομο ποτέ, παρόλο που παίρνω φάρμακα, δεν μπορώ να δώσω σεξουαλική ικανοποίηση στη γυναίκα μου, γιατί δεν θέλω να πάρει το ίδιο πράγμα που έχω.

 2. Υποφέρω τον Έρπη Ζόστερ για σχεδόν 4 χρόνια. Ήταν ένας μεγάλος πόνος στη ζωή μου. Κάθε μέρα πρέπει να αντιμετωπίζω συνεχή πόνο και φαγούρα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται καλύτερο.

 3. Έχω υποφέρει για 15 χρόνια με τον Herpes Zoster. Μετά από περίπου 8 χρόνια άρχισε να βελτιώνεται, αλλά τον περασμένο χρόνο ξεπήδησε ξανά και ήμουν άθλια. Είμαι παντρεμένος με μια νεότερη γυναίκα – είναι όμορφη και σέξι, ωστόσο, λόγω της κατάστασής μου δεν μπορώ να της δώσω τη σεξουαλική ικανοποίηση. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την κατάστασή μου. Μετά από 3 χρόνια αναζήτησης μιας λύσης, βρήκα μια μόνη και αυτή η λύση ήταν μόνιμη!

 4. ένα άτομο με ενεργά αναταραχή μπορεί να εξαπλώσει τον ιό όταν το εξάνθημα στη φάση κυψέλης. δεν είστε μολυσματικοί προτού εμφανιστεί η κυψέλη. Το VZV από έναν περονόσπορο με έρπητα ζωστήρα είναι λιγότερο μεταδοτικό από τον ιό από κάποιον με ανεμοβλογιά

 5. Ο φίλος μου ασχολείται με τον έρπητα Ζόστερ από τότε που ήταν μικρό και με εμπιστεύτηκε μόνο για να το ξέρω. Πήγε για λίγο, αλλά άρχισε να φλέγεται ξανά πρόσφατα, νιώθω άσχημα για τον άντρα γιατί τα κορίτσια δεν το θέλουν.

 6. Μετά το κολέγιο άρχισα να υποφέρω από τις επιπτώσεις του Herpes Zoster. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί και μου πήρε χρόνια να βρω φάρμακα που συνέστησε ο γιατρός μου που παρείχε λίγη ανακούφιση.

 7. Διαγνώστηκα με τον Herpes Zester λίγο πριν. Ενώ η γυναίκα μου είναι μια πανέμορφη, εκπληκτική ξανθιά με καταπληκτικό σώμα, αυτό δεν έχει σημασία. Ακόμα δεν μπορώ να ικανοποιήσω αυτήν και τις ακόρεστες σεξουαλικές επιθυμίες της. Δεν μπορώ καν να πω με λόγια πόσο απαίσια είναι αυτή η ασθένεια.

 8. Έχω αγωνιστεί με τον Herpes Zoster για σχεδόν δέκα χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ελπίζω να βρω μια λύση πολύ σύντομα, καθώς αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα στη ζωή

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *