Viagra σε απευθείας σύνδεση στην Ελλάδα

Ασθένεια Έρπητα Ζωστήρα

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον έρπητα ζωστήρα

Υπάρχουν κάποια πράγματα σε αυτή τη ζωή που θα βλάψουν λίγο, θα είναι λίγο ενοχλητικά ή άβολα και στη συνέχεια θα περάσουν. Αλλά όταν πρόκειται για τον έρπητα Zoster μπορεί να είναι απόλυτα αφόρητη. Θέλω λοιπόν να σας μιλήσω σήμερα για το τι ακριβώς είναι αυτό, πώς σας επηρεάζει και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορέσετε να αποκαταστήσετε τη ζωή σας όσο το δυνατόν συντομότερα. Ο έρπης Zoster πηγαίνει από ένα άλλο όνομα που μπορεί να είναι λίγο πιο εξοικειωμένο με, και αυτό είναι Shingles. Και αν είχατε ποτέ ή συναντήσατε κάποιον με έρπητα ζωστήρα, θα πρέπει να έχετε κάποια ιδέα για τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει σε προσωπικά τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Αλλά πώς ακριβώς κάποιος παίρνει έρπητα ζωστήρα;

Ιστορία

Το πράγμα για να πάρει έρπητα ζωστήρα είναι ότι όλα πιθανότατα ξεκίνησε όταν ήσασταν παιδί. Ή τουλάχιστον τουλάχιστον κατάφερε όταν ήμουν παιδί θα έλεγα. Βλέπετε τον τρόπο με τον οποίο παίρνετε τον ιό του έρπητα ζωστήρα να κοιμάστε στο σώμα σας είναι αναθέτοντας την ανεμοβλογιά, και πριν από το 1995 ήταν μια πολύ κοινή ασθένεια που σχεδόν όλα τα παιδιά κατέβηκαν με. Θα πάρετε μία φορά την ανεμοβλογιά, και αυτό θα ήταν το τέλος της. Από το 2006 έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επιστήμη που έχουν προκαλέσει το εμβόλιο κατά της ανεμευλογιάς, πράγμα που θα μειώσει πραγματικά τον κίνδυνο να πάρει έρπητα ζωστήρα.

Τι είναι ο έρπης ζωστήρας

Τώρα, εάν είχατε την ανεμοβλογιά, το γεγονός παραμένει ότι έχετε συσπάσει τον ιό ανεμευλογιάς ζωστήρα. Μετά τον αγώνα της ανεμοβλογιάς, ο ιός βρίσκεται αδρανής κοντά στη σπονδυλική σας στήλη και στον εγκέφαλο και μένει εκεί. Η επιστήμη εξακολουθεί να είναι ασαφής για το θέμα, αλλά σε φαινομενικά τυχαίες χρονικές στιγμές ο ιός αυτός απλώς θα επανενεργοποιηθεί και θα ταξιδέψει μέχρι το δέρμα. Και αυτό είναι αυτό που ονομάζουμε έρπητα ζωστήρα.

 • και θα ξέρετε ότι έχετε και εσείς. Εδώ είναι ένας κατάλογος με τα σημάδια EARLY που έχετε έρπητα ζωστήρα:
 • θα αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, πυρετό και ρίγη
 • θα είστε φαγούρα
 • θα έχετε κόκκινα μπαλώματα, πιθανώς στη μία πλευρά του σώματός σας που έχουν αυξηθεί
 • θα δοκιμάσετε έναν πόνο γυρίσματος κατά μήκος της πληγείσας περιοχής που μπορεί επίσης να τσιμπήσει κάτω από το δέρμα
 • μπορεί να έχετε ενοχλημένο στομάχι

Υπάρχει μια θεραπεία

Πιστέψτε με, όταν συμβαίνει όχι μόνο θα πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας, σίγουρα θα θέλετε να. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το έρπητα ζωστήρα και θα πρέπει να αφήσετε να τρέξει την πορεία του μέσα από το σύστημά σας και ελπίζουμε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά. Υπάρχουν, ωστόσο, επιλογές θεραπείας για να μειώσετε τον πόνο, ακόμα και τον πόνο που κολλάει όταν τα εξανθήματα σας έχουν φύγει.

Τι προκαλεί έρπητα ζωστήρα

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να "πιάσετε" τον έρπητα ζωστήρα, πολλοί υποθέτουν ότι η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απλά αρκετή για να ενεργοποιήσετε ξανά τον ιό. Αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μόλις βγάλετε την ανεμοβλογιά, ο κίνδυνος για αναταραχή του έρπητα ζωστήρα θα αυξηθεί αν;

 • Είστε 50 ετών ή μεγαλύτεροι
 • Αν βρεθείτε κάτω από μια τεράστια πίεση
 • Εάν έχετε μια ασθένεια που είναι γνωστό ότι μειώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα στο σώμα σας
 • Σοβαρή σωματική βλάβη, πιθανώς λόγω των πολλαπλών παραγόντων κινδύνου (άγχος, ανοσία) που βάζει το σώμα σας κάτω
 • Ορισμένα φάρμακα μπορούν επίσης να μειώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, οπότε να είστε ενήμεροι για οποιαδήποτε φάρμακα ή στεροειδή που παίρνετε

Πώς εξαπλώνεται

Αν έπρεπε να σας προειδοποιήσω αν κάποιος που γνωρίζετε και αγαπάς παίρνει το έρπητα ζωστήρα, θα ήταν να μείνουμε μακριά από αυτά, αν δεν είχατε ποτέ την ανεμοβλογιά πριν. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά ο έρπητας ζωστήρας είναι ΜΕΓΑΛΟΣ για αυτούς τους τύπους ανθρώπων και δεν είναι κάτι που θέλετε να πιάσετε όταν δεν χρειάζεται. Μέχρις ότου όλα τα επώδυνα μολυσμένα πρόσωπα έχουν εμπιστευτεί, εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να διαδίδουν τον έρπητα ζωστήρα σε άλλο άτομο. Αν είστε θλιμμένοι με αυτό, είναι σημαντικό να κάνετε επίσης το μέρος σας για να αποφύγετε τις έγκυες γυναίκες και τα άτομα με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ηλικιωμένοι και τα νεογέννητα.

Και πάλι, αν υποψιάζεστε ακόμη και απομακρυσμένα ότι αρχίζετε να αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας για να πάρετε ένα σχέδιο μαζί για το πώς να νικήσετε αποτελεσματικά αυτό το πράγμα. Και όπως πάντα, μείνετε ευτυχισμένοι και παραμείνετε υγιείς.

Δημοσιεύθηκε από Μαρκέτος Αλέξανδρος

Γιατρός από την Αθήνα. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

7 Σχόλια

 1. Δεν έχω θεραπεύσει τον έρπητα ζωστήρα που έχω αλλά έχω μάθει να το διαχειρίζομαι. Κρατώντας συμπιέσεις στον έρπητα με μια θερμοκρασία τόσο ζεστή όσο μπορώ να το πάρω θα στεγνώσει τον έρπητα και θα το κάνει να πάει πολύ πιο γρήγορα. Φαίνεται επίσης να μούδιασμα της περιοχής έτσι δεν είναι τόσο οδυνηρό. Αυτή η τεχνική ελαχιστοποιεί τη συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων και τα κάνει πιο ανεκτά.

 2. Πρόσφατα, ο ξάδερφος μου άρχισε να σπάει με μικρές επιφάνειες ξηρού δέρματος σε όλο το δέρμα της. Μερικές φορές μπορεί να γίνει φλεγμονή και μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό. Υπολόγισε ότι ήταν εκζέμα στην αρχή αφού είναι τόσο συνηθισμένο. Ωστόσο, αφού έδειξε τη θεία μας που είναι RN, της είπε ότι σκέφτηκε ότι ο ξάδερφος μου είχε το έρπητα ζωστήρα. Αφού ο ξάδελφός μου έκανε κάποια έρευνα, είδε ότι οι κηλίδες της ήταν πολύ παρόμοιες με τον έρπητα ζωστήρα και επειδή οι μολυσμένες κηλίδες της έβλαζαν πραγματικά, ήταν σε θέση να διαγνώσει βασικά ότι ήταν αυτό που είχε. Επίσης, είδε ενώ έκανε την έρευνά της ότι η χρήση έρπητας ζωστήρα είναι συχνή σε άτομα που είχαν ανεμοβλογιά. Έχει ουλές σε όλο το σώμα της από την ανεμοβλογιά ως παιδί, έτσι αισθάνθηκε ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει σε αυτό το σημείο θα ήταν να κλείσετε ραντεβού με τον κύριο γιατρό της για να αντιμετωπιστεί από τον έρπητα ζωστήρα.

 3. Δεν θυμήθηκα ποτέ να έρχομαι κάτω με την ανεμοβλογιά ως παιδί, αλλά κατέληξα να παίρνω τον έρπητα ζωστήρα ως ενήλικας γι 'αυτό έπρεπε να έχω ανεμευλογιά σε κάποιο σημείο! Είναι το πιο δυσάρεστο συναίσθημα να καλύπτεται από αυτό το εξάνθημα, αλλά χρησιμοποίησα μια κρέμα κρέμας και φάνηκε να μειώνει το περιστατικό. Αυτός (Ιακώβ) είναι εδώ κοιμισμένος.

 4. Από τα εφηβικά μου χρόνια έχω βρει ότι χρονολογείται πολύ δύσκολη μέχρι τώρα με μια απλή λύση που κάνει τη ζωή πιο άνετη. Τόσο χαρούμενος που μπορώ να κινηθώ με τη ζωή.

 5. Ποτέ δεν ήξερα τι ήταν αυτές οι οδυνηρές κυψέλες μέχρι που πήγα στο γιατρό. Θα μπορούσαν να είναι δηλητηριώδης κισσός; Ανακάλυψα ότι ήταν έρπητα ζωστήρα. Ανακάλυψα ότι θα μπορούσα να είχα λάβει εμβολιασμό για να αποφύγω αυτή τη διαταραχή 3 χρόνια. Αλλά αποφεύγω την ένεση και τώρα υποφέρω τα πολύ οδυνηρά δερματικά εξανθήματα και φουσκάλες αυτής της διαταραχής.

 6. Ο φίλος μου είναι στις αρχές του τριάντα. Είχε ανεμευλογιά ως παιδί, και πρόσφατα έλαβε ένα ξέσπασμα του έρπητα ζωστήρα. Το βρήκα να είναι περίεργο, καθώς πάντα πίστευα ότι συμβαίνει μόνο στους ηλικιωμένους ή σε εκείνους με κατεστραμμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, αργότερα έμαθα ότι ο έρπης ζωστήρας μπορεί να συμβεί όταν κάποιος είναι υπό πολύ άγχος. Ο φίλος μου τονίστηκε στην εργασία γιατί εργάζεται για την προώθηση.

 7. Έχω τον έρπητα ζωστήρα για περίπου 10 χρόνια τώρα. Έχω δοκιμάσει διαφορετικές κρέμες και φάρμακα από του στόματος και κανείς δεν φαίνεται να εργάζεται για αυτό. Εύχομαι ο κνησμός να σταματήσει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει.

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *